18. marts 2009

Julies grovboller


Foto og collage: Julie
Grovboller (14 stk)

Du skal bruge:

1½ dl lunkent vand
50 g gær
50 g margarine (jeg brugte 3 spsk olivenolie)
1 dl A 38 1,5 % fedt
1 tsk salt
1½ dl fuldkornshvedemel
6-6½ dl hvedemel


Sådan gør du:
Vand og gær røres sammen.
Margarinen smeltes.
Vand, margarine, A 38 og mel blandes og æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca ½ time.
Dejen slås ned og formes til boller.
Efterhæver på pladen ca 15 min.
Pensles med vand og drysses evt med fuldkornshvedemel.
Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter.
God fornøjelse!

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej! Ok, tack för förklaringen på Stempelkaffe! Det har vi ju med i Sverige, visste inte bara att det hette så på danska. Tänk vad man lär sej, och själv er jag ändå "halvdansk"... hihi! Ha en underbar tisdag! Hälsningen Jeanette

Miss Agda sagde ...

Ser supergott ut!!

Anonym sagde ...

Godmorgon! De ser verkligen goda ut!Hoppas att du får en jättebra dag, kram!

Anonym sagde ...

Goda :D:D

Ellinor sagde ...

Oh, vad gott det såg ut. Älskar att baka och ska absolut prova dit recept vid ett tillfälle!